Sensoan laajentaa liiketoimintaansa kaupalliselle IoT-markkinalle

Älykkäisiin IoT-ratkaisuihin keskittynyt Sensoan on kasvattamassa liiketoimintaansa kehittämällä aikaisempaa kaupallisempia, nk. off-the-shelf-tuotteita ja -ratkaisuja. IoT Paja on ollut Sensoanin uuden liiketoiminnan ensimmäisen tuotteen, Sensoan GW-100 gatewayn ja täysin uuden Sensoan IoT Gateway -alustan tuotekehityksessä merkittävä kumppani.

Sensoanin liiketoiminta on tähän saakka perustunut pitkälle asiakkaille yksilöllisesti räätälöityihin ratkaisuihin. Nyt yhtiö on laajentamassa liiketoimintaansa kaupallisesti valmiimpiin ratkaisuihin, joista ensimmäinen on IoT Pajan kanssa yhteistyössä kehitetty Sensoan GW-100.

”Katsoimme, että meidän on nyt hyvä aika laajentaa toimintaamme kaupallisesti skaalautuvaan tuote- ja palvelumalliin. IoT-markkina on kypsynyt ja on nyt siinä vaiheessa, että hyvin monilla aloilla on selvä tarve kaupallisille älyratkaisuille räätälöityjen pilottihankkeiden sijaan”, Sensoanin toimitusjohtaja Jukka Kontulainen kertoo.

Yhdeksi merkittäväksi kehityskumppaniksi valikoitui IoT Paja. ”IoT Pajan sparraus- ja vertaistuki, ulkopuolinen asiantuntijanäkemys, näkemykset ongelmaratkaisuissa ja kokemus eri alojen laitekehityksessä on ollut meille erittäin hyödyllistä ja arvokasta”, Kontulainen summaa.

Uuden Sensoan IoT Gateway -alustan alhainen virrankulutus, modulaarisuus ja muokattavuus mahdollistavat sen, että Sensoan GW-100 -laitetta voidaan käyttää älykkäänä paikantimena, sähköttömien kohteiden etäseurannassa tai laajennettuna esimerkiksi energian kulutuksen seurannassa ja optimoinnissa. Paikallisia mittauksia ja ohjauksia voidaan toteuttaa niin langallisena kuin liitettynä edullisiin langattomiin antureihin. Asiakkaita voivat olla muun muassa erilaiset kunnossapitoyhtiöt, energian kulutuksen optimointia tekevät yritykset tai rakennusmoduulien valmistajat.

Sensoanin oma tiimi on asiantuntija esimerkiksi langattomassa tiedonsiirrossa, erilaisissa verkkoratkaisuissa, antureissa ja vähän virtaa kuluttavien ratkaisujen kehittämisessä. ”Kun yhdistimme voimamme IoT Pajan kanssa, jolla on merkittävää kumulatiivista osaamista esimerkiksi tuotevaatimuksista ja ohjelmistokehityksestä, pääsimme uuden laite- ja palveluratkaisumme kehittämisessä todella syvälle. Prototyyppien kehittämisessä IoT Pajan osaaminen on aivan omaa luokkaansa. Lisäksi saimme paljon oppia projektihallinnasta”, Kontulainen kertoo.

Vuonna 2016 perustettu, Salossa sijaitseva Sensoan suunnittelee ja kehittää älykkäitä IoT-ratkaisuja eri toimialojen tarpeisiin. Rakennus- ja kiinteistöalan yrityksille Sensoan kehittää ratkaisuja, joiden avulla esimerkiksi voi seurata kattavasti valikoitujen kohteiden lämpötilaa ja kosteutta. Teollisuuden logistiikkaan Sensoan tarjoaa ratkaisuja, joiden avulla voi seurata kuljetuksien olosuhteita ja laatua. Lisäksi Sensoan on kumppani yrityksille, jotka toimivat haastavissa olosuhteissa ja jotka tarvitsevat päivittäistä huoltoseurantaa.

Lisätietoja: www.sensoan.com