Parempaa sähkönjakelua Safegridin avulla

Safegridin Intelligent Grid System -järjestelmän avulla sähköverkkoyhtiöt saavat entistäkin paremman näkyvyyden verkkonsa tilaan. Lisäksi reaaliaikaiset hälytykset ja vikojen tarkka paikannus mahdollistavat vikojen nopeamman korjaamisen, mikä entisestään vähentää palveluhäiriöitä ja verkkokatkoja sekä lyhentää niiden kestoa.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä seitsemän asiantuntijaa, joilla on kokemusta sähköverkkoteknologiasta, kansainvälisestä liiketoiminnasta, tuotekehityksestä, myynnistä ja strategisesta kehityksestä.

”Tuoteidean kehittäminen alkoi jo useita vuosia ennen yrityksen perustamista. Safegridin perustajilla oli hyvä ymmärrys sähköverkkojen hallintaan liittyvistä ongelmista ja he kehittivät niihin ratkaisuja yhteistyössä johtavien tutkimuslaitosten ja alan yritysten kanssa. Safegrid yrityksenä perustettiin heinäkuussa 2019 ja jo lokakuussa meillä oli jo ensimmäinen rahoituskierros kasassa, jolloin pääsimme kartoittamaan markkinaa ja testaamaan tuoteideaa asiakkaiden kanssa”, kertoo toimitusjohtaja Jussi Hakunti.

Samoihin aikoihin alkoi myös yhteistyö IoT Pajan kanssa. Siihen kuului mekaniikkaprototyyppien rakentamista ja rauta-arkkitehtuurin designin katselmointia, minkä lisäksi käytössä olivat myös IoT Pajan testilaboratorio ja -mittalaitteet.

Koillis-Satakunnan sähköverkon asennusta -20 °C:n pakkasessa
Koillis-Satakunnan sähköverkon asennusta -20 °C:n pakkasessa

Tukea, vahvistusta ja palautetta IoT Pajalta

”Meillä oli jo valmiina suunnitelma ja perusteknologia, jota hyödynsimme ratkaisussa. IoT Paja toi lisäarvoa antamalla ratkaisumalliimme rakentavaa palautetta, jonka otimme huomioon. Oli tärkeää myös saada tukea ja vahvistusta omaan päätöksentekoon. Yhteisissä keskusteluissamme tuli aina esiin myös jotain uutta huomioon otettavaa”, kertoo Jussi.

Aikatauluhaasteista huolimatta aikataulussa pysyttiin hyvin, ja Safegridin Greyfox™-sensorin ensimmäinen versio tuli markkinoille noin puolessa vuodessa. Safegrid aloitti ensimmäiset asiakastoimituksensa helmikuussa 2020, jolloin käynnistettiin varsinaiset kenttäpilotit. Tuotteen jatkokehitys alkoi heti näiden projektien jälkeen, kun Safegrid oli saanut kokemusta tuotteen käytöstä ja palautetta asiakkailta. Tällä hetkellä Safegridillä on asiakkainaan toistakymmentä sähköyhtiötä Suomessa ja ulkomailla.

Aktiivinen yhteistyö IoT Pajan kanssa jatkuu: kaksi projektia on käynnissä ja useita suunnitteilla vielä tämän vuoden aikana. Myös Grayfox-tuotteen kehitystä jatketaan vielä yhdessä. Tähän kuuluu mm. design-katselmointia, protojen valmistusta ja laboratoriotyöskentelyä.

Jussi haluaa kannustaa kaikkia uusien tuotteiden tai palveluiden kehittäjiä olemaan rohkeasti yhteydessä IoT Pajaan. ”Kynnys lähteä mukaan on matala ja prosessi on tosi nopea. Kun sinulla on idea valmiina, prototyyppi tai tuote jota haluat kehittää, lähetä hakemus tai soita IoT Pajaan. Heidän asiantuntijansa ovat huippuammattilaisia alallaan ja osaavat neuvoa tosi hyvin kuinka pääset eteenpäin omassa projektissasi”, Jussi sanoo lopuksi.

TJ Jussi Hakunti
Jussi Hakunti

Yrityksen perustiedot

Safegrid Oy toimii Otaniemen Aalto startupissa
Perustettu: heinäkuussa 2019.
Henkilöstö: 7 työntekijää
Tuotteet: Safegrid Intelligent Grid System™ -järjestelmä, johon kuuluvat langattomat Greyfox™- ja Greyhawk™-sensorit sekä pilvipohjainen Grid Guardian™ -valvontajärjestelmä.
Lisätiedot: jussi@safegrid.io