Palveluita ja laitteita kiinteistöjen sisäilman ja energiankulutuksen hallintaan

Vuonna 2017 perustettu Small Data Garden suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia ratkaisuja sekä tuotteita kiinteistöjen sisäilman laaduntarkkailuun, mittaukseen ja hallintaan. Yhtiön IOTSU®- palvelut ja -tuotteet hyödyntävät tekoälyä, sensoriteknologiaa ja pilvipalveluita.

”Suunnittelemme ratkaisuja ja laitteita, jotka auttavat kiinteistöhuoltoa ja kiinteistön omistajia optimoimaan rakennusten sisäilman laatua ja ilmanvaihtoa. Tavoitteemme on tarjota korkealaatuisia ja erittäin kestäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat sekä energiasäästöt että säästöt ylläpitokustannuksissa”, Small Data Gardenin partneri Timo Liukko kiteyttää. Small Data Gardenin palvelut mahdollistavatkin jopa 20 %:n säästöt sisäilmaan liittyvissä energiakustannuksissa ja noin 30 %:n säästöt ylläpitokustannuksissa.

Timo Liukko, Partneri, Small Data Garden

Small Data Gardenin kehittämät ratkaisut ja tuotteet perustuvat tekoälyn ja langattomien teknologioiden hyödyntämiseen. Anturit mittaavat dataa, joka siirtyy suoraan pilveen, jolloin kiinteistöhuollon on helppoa seurata tietoja ja saada hälytykset reaaliajassa. ”Kiinteistöjen kunnossapidon ja niihin liittyvien kustannusten kannalta on tärkeää, että mahdollisia ongelmia pystytään myös ennakoimaan ja ratkaisemaan ne ennen varsinaista ongelmatilannetta”, Liukko sanoo.

Yhtiön punaisena lankana tuotekehityksessä on se, että laiteratkaisut on suunniteltu helposti integroitaviksi jo olemassa oleviin järjestelmiin. Lisäksi tuotteiden suunnittelussa yhtiölle on tärkeää, että laitteiden pitää kestää kovissakin ulkoisissa olosuhteissa, tuottaa luotettavaa dataa ja olla pitkäikäisiä ja kestäviä.  Small Data Garden tuotteet ovat myös vahvasti kotimaisia: yhtiön IOTSU®-tuotteet ja -palveluratkaisut kehitetään, testataan ja valmistetaan Suomessa.  

Small Data Gardenin tiimi on tehnyt tiivistä yhteistyötä IoT Pajan kanssa muun muassa yhtiön sekä liiketoimintasuunnitelmien ja kumppanuusverkoston rakentamisessa että laitteiden ja palvelujen testauksessa. ”Yhteistyö IoT Pajan kanssa ylitti odotuksemme. Erityisen ilahtuneita olemme olleet käytännön avusta ja sparrauksesta”, Liukko sanoo.

Liukon ja hänen tiiminsä opit liiketoiminnan menestyksen rakentamiseen ovat selkeät. ”Usko omaan tekemiseen, uskallus kokeilla, sitkeys ja pitkäjänteisyys ovat avainasioita. Ja ennen kaikkea kyky paketoida palvelut ja tuotetarjonta myytäväksi kokonaisuudeksi”, Liukko kiteyttää. Liukko painottaa myös kumppanuus- ja ekosysteemiverkostojen tärkeyttä, joiden kautta ovet voivat avautua isoihin asiakasprojekteihin.

Lue lisää Small Data Gardenista osoitteesta https://smalldatagarden.fi/