Katarina Engblom IoT Paja -säätiön hallitukseen

DI Katarina Engblom on nimitetty IoT Paja -säätiön hallitukseen 23.4.2021 alkaen. Hallituksessa jatkavat Vesa Leino (pj), Juha Putkiranta ja Max Mickelsson, jotka ovat olleet mukana toiminnan alusta alkaen.

Vuonna 2017 perustettu IoT Paja -säätiö toimii ponnahduslautana IoT-hankkeiden alkuvaiheen laitekehityksessä. Toimintansa aikana IoT Paja on tukenut yrityksiä 250 hankkeessa, joissa edistetty esineiden internetiä hyödyntävien yritysten tuotekehitystä ja kaupallistamista.

Yritysten tukemisen lisäksi IoT Paja edistää ymmärrystä esineiden internetin mahdollisuuksista yritysten toiminnassa laajemmin sekä jakaa näkemyksiä ja tietoa alan kehityksestä ja tulevaisuudesta.

”IoT Pajaan on rakennettu IoT-alueen syvää asiantuntimusta ja vahvaa näkemystä. Uskomme, että Suomessa on nykyistä suurempi potentiaali hyödyntää esineiden internetiä niin tuotekehityksessä kuin yritysten oman toiminnan kehittämisessä. Siinä työssä haluamme olla entistä aktiivisemmin mukana”, painottaa IoT Paja -säätiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Leino.

IoT Paja -säätiön hallintorakennetta on muutettu tänä vuonna. Alun perin määräaikaiseksi määritetty toiminta on muutettu jatkuvaksi. Lisäksi hallituksen kokoonpanoa laajennetaan yhdellä uudella jäsenellä.

Katarina Engblom
Katarina Engblom

DI Katarina Engblom aloittaa säätiön hallituksen jäsenenä 23.4.2021. Hän työskentelee Microsoftin Suomen organisaatiossa, jossa hän vastaa kumppaniliiketoiminnasta. Hänellä on monipuolinen kokemus ICT-alan tuotekehitys- ja myyntitehtävistä mm. Ericssonilla, Radiolinjalla, Meridea Financial Softwarella ja Tieto Enatorilla/Tiedolla.

”Jo opinnoista alkaen IoT ja sen kehitys ovat kulkeneet mukanani. Teknologia on nyt kypsynyt ja tarjoaa todella mielenkiintoisia mahdollisuuksia IoT:n käyttöönottoon eri kokoisissa yrityksissä”, Katarina Engblom sanoo. ”Olen sydämeltäni insinööri. Ongelmien ratkaiseminen ja tuotteiden kehittäminen juuri asiakkaiden tarpeita vastaavaksi innostaa minua aina. On hienoa päästä mukaan kehittämään edelleen IoT Pajan toimintaa.”

”Olemme iloisia saadessamme Katarinan hallitukseemme. Uskomme, että hänen osaamisensa, laaja kokemuksensa ja palo uusien asioiden kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen vahvistaa IoT Pajan hallituksen toimintaa entisestään ja tuo keskusteluun uusia näkökulmia”, Leino sanoo.

IoT Paja on voittoa tavoittelematon säätiö. Se toimii itsenäisesti, omalla henkilöstöllään ja tukee yrityksiä IoT-hankkeiden alkuvaiheen kehityksessä ja IoT-ratkaisuihin perustuvassa toiminnan digitalisoinnissa. IoT Pajan laboratorio sijaitsee Espoon Keilalahdessa, ja sen asiakkaaksi voivat hakea Suomessa toimivat yritykset, niin startupit kuin pienet ja keskisuuret yritykset.

IoT Pajan asiakkaiksi valitut yritykset saavat asiantuntijatuen lisäksi käyttöönsä säätiön laboratorion huippuluokan laitteet, joilla voidaan kehittää elektroniikkaa, mekaniikkaa sekä IoT-ohjelmistoratkaisuja.

IoT Paja on tukenut laaja-alaisesti erityyppisiä yrityksiä: innovaatioita on ollut automatisoidusta kasvien kasvatuksesta ja kodin älyratkaisuista autonomisesti kulkeviin ajoneuvoihin ja teollisuuslaitteiden digitalisointiin.

Yritykset voivat hakea säätiöltä myös taloudellista tukea. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi suunnitteluun, patentointiin, hyväksyntöihin sekä prototyypin valmistukseen. Tähän mennessä avustuksia on jaettu yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Matti Hellgren, toimitusjohtaja, IoT Paja -säätiö
p. 040 500 2882
S-posti: matti.hellgren@iotforge.fi