Videot
Miten IoT Paja voi auttaa yrityksesi kohti menestystä?
Mekaniikka-asiantuntijamme Tommi Oksa valottaa IoT Pajan toimintaa:
– IoT Paja on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka palvelut ovat käyttäjälleen ilmaisia! Tähän mennessä olemme auttaneet jo yli 300:aa hanketta (vuoden 2022 luku), joista useat ovat tuottaneet kaupallisen menestystarinan.
Meidän kanssamme “ilmainen” tarkoittaa sananmukaisesti sitä, että emme lähetä yritykselle yhtään laskua, emme ota yrityksistä osuuksia, emmekä myöskään IPR:ää (Intellectual Property Rights). Vaikka auttaisimme yhdessä kehittämään jotakin innovaatiota, se jää kokonaan yritykselle.
– Tavoitteemme on auttaa yritystä konkretisoimaan tuoteidea toimivaksi prototyypiksi jo hankkeen alkuvaiheessa. Meidän tarjoamamme tuki tässä prosessissa sisältää kolme eri elementtiä:
1) Tärkein on henkilökuntamme tuki. Meillä on pitkän linjan osaamista softateknologian, elektroniikan sekä mekaniikan alueilta. Autamme ratkaisemaan ongelmia ja jaamme tietotaitoamme.
2) Toinen tukielementti on säätiön tilat ja laitteet. Tiloihimme tuleva yritys saa käyttöönsä kaikki tarvitsemansa laitteet 600 neliön laboratoriossamme. Laitteita on n. 2,5 miljoonan euron arvosta – mekaniikan puolelta esim. koneistuskeskus, laserleikkuri ja 3D-tulostimia. Elektroniikasta löytyy erittäin kattavat mittalaitteet – uusimmilla laitteilla pystytään mittaamaan LTE-M:ää eli 5G-mittaukset ovat meillä mahdollisia.
3) Kolmas tuen muoto on rahoitus – voimme tukea yrityksen yksittäistä hanketta aina 40 000 euroon asti ja rahoitusta voi käyttää esimerkiksi alihankintaan.
– Asiakkaaksemme voivat hakea suomalaiset yritykset, joilla on suomalainen Y-tunnus. Yrityksen koko voi olla mitä tahansa aina startupista pieneen ja keskisuureen asti.
Jos siis suunnitelmanne on laite, jossa on konnektiviteetti (joko langallinen tai langaton), joka voi mahdollisesti olla yhteydessä pilvipalveluun, jonka takana voi olla myös analytiikkaa, – voitte hakea IoT Pajan asiakkaaksi. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä, mikäli hankkeenne voisi soveltua säätiömme tuettavaksi!
Miten hanke etenee, kun otat yhteyttä IoT Pajaan?
Mekaniikka-asiantuntijamme Tommi Oksa kertaa askeleet:
– Yhteistyö IoT Paja -säätiön kanssa etenee käytännössä seuraavasti: nettisivuiltamme löydätte hakemuksen, joka täytetään ja lähetetään meille. Saatuamme hakemuksenne, järjestämme kanssanne tarvekartoituspuhelun. Voitte odottaa yhteydenottoamme n. 1,5–2 viikon kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Palaverissa käymme läpi tietoa yrityksestänne, millainen hanke on kyseessä ja täyttääkö hanke kriteerit säätiön tuen saamiseksi.
– Kun hanke on hyväksytty, järjestetään syventävä palaveri, jossa käydään yhdessä läpi tuotevaatimukset. Palaverissa voidaan tarkastella teknologiavalintoja elektroniikan, softan ja mekaniikan osalta, lohkokaaviot, arkkitehtuuri jne. Tässä kartoitamme myös yrityksen oman kyvykkyyden ja tietotaidon idean toteuttamista ajatellen. Tämän jälkeen on pyrkimyksenä, että käytännön työ ja prototyypin rakentaminen aloitetaan mahdollisimman nopeasti – meitä kiinnostaa suunnitelman eteneminen, ei raportit.
– Konkreettisen tuotteen syntymiseksi voidaan tehdä mekaniikkaosia 3D-tulostamalla tai koneistamalla, sekä valmistaa protopiirilevyjä. Laitteita voidaan alkaa testata lämpökaapeissa sekä kattavalla valikoimalla mittalaitteistoa. Asiakkaanamme pääsette myös hyödyntämään vierashuoneitamme, jotka ovat käytössänne aina viikon kerrallaan 24 tuntia vuorokaudessa. Mikäli yrityksellänne on innovaatio, jonka toivotte saavanne nopeasti prototyypiksi ja sitä kautta kohti menestystä, ottakaa rohkeasti yhteyttä IoT Paja -säätiöön!
Prototyypillä innovaatio täyteen vauhtiin!
– Prototyypin tuottaminen IoT Pajalla voi auttaa yritystänne kohti menestystä, kertoo Juha Järvilinna, mekaniikka-asiantuntija IoT Pajalta.
– IoT Pajalla teknologiaansa työstävä yritys voi esimerkiksi toimittaa asiantuntijoillemme 3D-valmistusta varten tarvittavat kuvat, joiden pohjalta autetaan synnyttämään prototyyppiin tarvittavia osia. Valikoimasta löytyy CNC-valmistukseen ja 3D-tulostukseen tarvittava teknologia. Laitteillamme sujuu lisäksi myös kappaleen valmistus sintraamalla sekä laserleikkaus. Yleisimmät prototyypeissä käytettävät materiaalit ovat muovi ja metalli.
Prototyypin tuottaminen IoT Pajalla pienentää yrityksenne kustannuksia merkittävästi. Laadukkaan prototyypin tuottaminen järkevällä aikataululla auttaa siirtymään massatuotantoon nopeammin, virheiden mahdollisuus vähenee merkittävästi ja mikä parasta – kaikki tämä on yrityksellenne täysin ilmaista. IoT Paja -säätiö voi auttaa yrityksenne nopeaan kasvuun ja menestykseen!
Testataan teknologiasi timantiksi!
– Yrityksenne voi saavuttaa merkittävää hyötyä ja menestystä IoT Pajan elektroniikan tukimuotojen avulla, kertoo elektroniikka-asiantuntijamme Jorma Liukkonen.
– Käytössänne on tiloissamme ilmaiseksi useiden satojen tuhansien eurojen mittalaitteet. Tarjolla on myös komponentteja ja muuta tarvittavaa prototyypin rakentamiseksi. Meillä on siis tarjota huippuluokan laboratorio laitteiden rakentamiseen ja mittaukseen – asiantuntijoiden täydellä tuella.
– Yksityiskohtaisemmin listattuna valikoimastamme löytyy seuraavia laitteita testaukseen:
- Ympäristötestejä varten on lämpökaappeja, joissa voi mitata laitteen kestävyyttä -40 C° pakkasesta aina +150 C° lämpötilaan asti, sekä korkealaatuinen lämpökamera.
- Mittalaitteistolla testataan, että prototyypin yhteydet ovat kunnossa. Laitteistoa löytyy kaikkiin matkapuhelinjärjestelmiin, uusiin IoT-järjestelmiin, wifille ja bluetoothille. Yleiskäyttöisempiä laitteita käytetään myös usein mittauksiin, esim. spektrianalysaattorilla pystytään mittaamaan aina 13 gigahertsin taajuuksiin asti. Radiomittauksia varten valikoimassa on useita radiosuojattuja bokseja ja lisäksi tiloista löytyy 102-kanavainen logiikka-analysaattori sekä useita erilaisia oskilloskooppeja.
- Työpisteillä on hyvä varustus juottamiseen ja mikropiirienkin vaihtaminen onnistuu omalla korjausasemallaan.
- Komponentteja on kattava valikoima, mukaan lukien perinteiset aksiaalikomponentit ensimmäisiä prototyyppejä varten. Komponenttien lisäksi on tarjolla kaapeleita, liittimiä ja muuta prototyyppeihin tarvittavaa materiaalia.
– Eli jos mielessänne on IoT-teknologian kehittäminen ja tarvitsette huippuluokan tukea projektiinne, tervetuloa IoT Pajalle!
Edistetään innovaatiotasi kohti massatuotantoa!
Elektroniikka-asiantuntijamme Vesa Tuomi kertoo piirilevyjyrsimen hyödyistä yrityksellenne:
– Protopiirilevyn valmistaminen hoituu meillä nopeasti, mikä edesauttaa tuotekehitystänne merkittävästi. Valmistamalla protopiirilevy voidaan vähentää virheitä ja myös nopeuttaa ohjelmistosuunnittelun aloittamista. Tämäkin on yrityksellenne täysin ilmaista silloin, kun teette työtä tiloissamme.
Prosessi etenee seuraavasti: yritys lähettää meille suunnittelutiedostot, jotka sitten siirrämme jyrsimen ohjelmistoon käsiteltäväksi. Käsittelyn aikana tarkistetaan, että kaikki tiedot ovat kunnossa. Sen jälkeen tiedot siirretään ohjelmistoon, jonka avulla määritetään itse protopiirilevyn valmistus – millaisia teriä käytetään ja tarvitaanko levylle jotakin erityiskäsittelyä. Aihio nostetaan jyrsimeen ja kone hoitaa loput.
– Koko siirtymä suunnittelutiedostosta valmiiseen protopiirilevyyn vie vain muutamia tunteja. Prosessi on siis hyvin nopea. Tämän jälkeen voidaan siirtyä jo massatilaukseen, joten tuote saadaan hyvin vauhdikkaasti eteenpäin. Jos siis yrityksenne haluaa valmistaa teknologiaa massatuotantoa silmällä pitäen, mahdollisimman tehokkaalla aikataululla ja täysin ilmaiseksi, tervetuloa IoT Pajalle!